Összes oldalmegjelenítés

2013. február 15., péntek

Gesztenyés-kávés torta

Gesztenyés -kávés torta
Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
2 teáskanál finomra őrölt kávé
1 cs. vaníliás cukor
1 késhegynyi sütőpor

Krém:
25 deka gesztenyemassza
25 deka mascarpone
3 evőkanál rum

10 deka babapiskóta
8 deka baracklekvár
2 deci feketekávé
kakaópor

A piskótát megsütöttem egy kerek (24 cm-es) formában és kihűtöttem.
Közben bekevertem a krémet. A gesztenyemasszát sajtreszelőn lereszeltem, hozzákevertem a mascarponét, és mivel nem találtam elég krémesnek, jó fél deci habtejszínt is tettem bele. Megkóstoltam, és két csapott evőkanál porcukrot még hozzáadtam.
Lefőztem a kávét, kihűtöttem és beleöntöttem 3 evőkanál rumot.
A babapiskótákat háromba vágtam.
A tortalapot visszatettem a formába, meglocsoltam rumos kávéval majd egyenletesen rákentem a gesztenyés krémet. a krémbe finoman belenyomkodva elrendeztem az elvágottt babapiskótákat és rálocsoltam a maradék rumos kávét, jól eláztatva a babapiskótákat. Kakaóport szitáltam rá és tálalásig hűtőbe tettem.
A receptet  az Őrült szakácstól hoztam és nagyon megköszönöm neki, mert Dani fiam a gesztenyés és a kávés desszerteket is nagyon szereti, ebben pedig mindkettő van. És ez t a tortát is az ő szülinapi ebédjére készítettem.
A készítés fázisai

Egy szelet gesztenyés-kávés torta
   
A torta finom volt, tényleg hasonlatos a tiramisuhoz (az őrült szakács tiramisu variációnak nevezte). Én ugyan a lekvárt kifelejtettem belőle, a kávét pedig sokallottam, ezért csak másfél decit főztem le, tehát ezek még elkeltek volna bele, ha legközelebb ilyet készítek, erre ügyelni fogok.
No, és most ugrik a majom a vízbe, ugyanis tartozom egy vallomással!
Szánom-bánom, de késő bánat, eb gondolat, ez már így történt...
Mégpedig úgy, hogy az állandó kapkodásban összekevertem a tortakarikákat. Ugyanis egyidőben csináltam a fiam születésnapjára szánt mindkét tortát, és véletlenül a diós-meggyes torta kapta ennek az alapját, és fordítva.
De az a vicces, hogy észre sem vettem, meg senki a családból, talán még most se jöttem volna rá, ha egyik olvasóm a nem kérdez rá a diós-meggyes tortaszeletet nézve. Akkor kezdtem jobban megszemlélni, és rájöttem a tévedésre, de már mindegy volt, elfogytak a torták, finom volt mindkettő.
Ezen a fotón látszik, hogy a  kávés lett meggyes alá, a kakaós a gesztenyés alá
A receptleírások jók, aki el akarja készíteni, az most a képeket ne vegye figyelembe.  

14 megjegyzés:

  1. Ebből most kérek egy nagy szeletet, csere ide vagy oda:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves vagy Janka, csakhát sajnos már elfogyott!

      Törlés
  2. Megint ügyes voltál, még a csere sem okozott problémát!
    Isten éltesse az ünnepeltet!

    VálaszTörlés
  3. Hát én bizony nézem mindkettőt, mert olyan guszták! Nagyon jól sikerült, első ránézésre azon tanakodtam hogy fontad meg a tetejét, hogy ilyen rácsos lett. Aztán persze rá jöttem :)Nagyon tetszik nekem :)

    VálaszTörlés
  4. Szuper lett a másik tortád is, és biztosan nagyon finom lehetett a cserével együtt is mindkettő! :)

    VálaszTörlés
  5. De érdekes recept:) Szeretem én is a kávés sütiket:)

    VálaszTörlés
  6. Fenomenális :) nagyon ügyi vagy (mint mindig) Marisz!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon finom sütit készítettél. Szeretem a kávé ízű sütiket. Beveszem az elkészítendők közé.:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tücsi, érdemes elkészíteni, nagyon finom!

      Törlés
  8. Eszméletlenül guszta ez a torta!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...