Összes oldalmegjelenítés

2013. január 7., hétfő

Gyors sajtosrúd

Gyors sajtosrúd
Ezt még a két ünnep között sütöttem.
Gyorsan kellett valami sós sütemény, alig több mint egy órám volt rá, de elkészült.
Hozzávalók:
20 deka liszt
10 deka margarin
10 deka reszelt sajt
3-4 evőkanál tejföl
1 teáskanál só

Kimértem a hozzávalókat, a lisztet (fele rétes, fele sima) elmorzsoltam a margarinnal, hozzáadtam a sót, a reszelt sajtot (most trappista volt itthon) és szárazon mindent jól összekevertem. Három kanálnyi tejföllel (vagy amennyit felvesz) rugalmas tésztát gyúrtam gyors mozdulatokkal. Lisztezett deszkán 1 centi vastagságú téglalappá nyújtottam, majd rádlival kb. 3 centi széles, 7-8 centi hosszú rudakat vágtam belőle, összese 25 darab lett. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket, lehet egymáshoz közel rakni, mert oldalra nem terül, sütés közben magasságában növekszik kicsit. Míg elkészítettem előmelegítettem a sütőt 180 fokosra, és alsó-felső lángon 30 perc alatt megsütöttem.
A sütőport nem felejtettem ki, nem kell bele. Ez a süti főleg frissen, langyosan jó, ha sokáig áll, megkeményszik. Ha sósabb sajttal készítjük, akkor csapott teáskanálnyi só elég bele. Én meg szoktam kóstolni a nyers tésztát.

  

9 megjegyzés:

  1. Hű, te aztán turbó-sütöttél :) Nem is kell semmi faxni, ez úgy tökéletes, ahogy van :) Nálunk is nagy kedvenc :)

    VálaszTörlés
  2. De jól néz ki az a sok sajt a tetején! Nem maradt pár darab számomra...? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teller-cake, köszönöm! Nem szokott maradni ilyesmiből, neked kell megsütnöd, ha nagyon ráóhajtottál.De amilyen ügyes vagy, neked ez semmiség!

      Törlés
  3. Nagyon guszták, nekem is az jutott eszembe, mint az előttem szólóknak, hogy milyen jó lenne belőle egy-két darabka! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hankka, köszönöm! Hát a fényposta még csak a mesében létezik...

      Törlés
  4. ezt csinálom mindjárt, a párom holnap ügyeletes lesz, ezt viszi

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...