Összes oldalmegjelenítés

2012. december 31., hétfő

Házi ropi


Házi ropi
A házi ropit több helyen láttam már az interneten. Kinézetre némelyik jobban, más kevésbé hasonlít a boltban kaphatóra. Receptet is többfélét találtam, már ami az összetevőket illeti. A legegyszerűbb receptet választottam, mindössze liszt, zsír, tejföl és só kell hozzá.

30 deka liszt (nálam fele rétes, fele sima)
12 deka olvasztott liba vagy kacsazsír (nálam mangalica)
15 deka tejföl
só (nálam 1 csapott teáskanállal)

A kimért lisztbe belekevertem a sót, beleöntöttem az olvasztott zsírt meg a tejfölt, és először fakanállal összekevertem, majd kézzel meggyúrtam a tésztát. Fóliába csomagoltam és két órára hűtőbe tettem.
Kivéve kettőbe vágtam és az egyik darabot lisztezett sütőpapíron tepsi hátulján 3 mm vastagra nyújtottam, téglalap formára. Rádlival először hosszában vágtam keskeny csíkokra, majd 3 helyen keresztben is. Így a tepsi hátán tettem a kétszáz fokra előmelegített sütőbe és alsó-felső lángon fél óra alatt megsütöttem. Míg az egyik tepsi sült, addig a másik darab tésztát ugyanígy elkészítettem.
Az már húsz perc alatt kisült.
A receptet Csiperke blogján találtam, nagyon köszönöm neki! A sütési módot régebben láttam valahol, sajnos nem emlékszem kinél.
Most sült ki. Olyan finom lett, hogy azonnal el tudtam volna ropogtatni egyedül mindet. De visszafogtam magam, maradjon estére is.     
Sütés előtt
Így várjuk az éjfélt
Minden embertársamnak békés, boldog, sikerekben, testi és lelki jólétben gazdag 2013-as esztendőt kívánok szeretettel!

6 megjegyzés:

  1. Nagyon boldog új évet kívánok neked! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, viszont kívánom én is!

      Törlés
  2. Boldog Újévet, Marisz! Én is szívesen elrágcsálnám veletek ezeket a fincsi házi ropikat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Tejszínhab!Süsd meg te is, nagyon finom sós rágcsa!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...