Összes oldalmegjelenítés

2012. augusztus 14., kedd

Rozslisztes félbarna házikenyér



Rozslisztes félbarna házikenyér

Hozzávalók:
25 deka finomliszt
25 deka graham búzaliszt(barna)
10 deka teljes kiörlésű barna rozsliszt
3 deci langyos víz
fél deci étolaj
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál só
2 teáskanál cukor
1 cs szárított élesztő

A hozzávalókat a kenyérsütőgép tartályába tettem a szabályok szerint (előszőr a folyadék, aztán a szilárd) és másfél órás program után lisztes deszkára borítottam. Alaposan átgyúrtam, majd hosszúkásra formáztam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Még harmic percig letakarva kelesztettem, három helyen éles késsel bevágtam, majd 200 fokra előmelegített sütőben  alsó-felső lángon 50 perc alatt megsütöttem. Kivétel előtt 5 perccel vízzel átkentem. Ruhával letakarva hagytam kihűlni.

Sütés előtt
Kisűlt kenyér
                 
Megszelve
Ezzel a kenyérrel jelentkezem Illéskrisz játékára, melyben egy általam finomnak vélt kenyeret kell recepttel, fotóval bemutatni. Mostanában ugyanis ez a kedvenc. Bár nem annyira mutatós ( a barna kenyér nekem vízzel lekenve se lesz fényes), az állaga tömörebb, mint a kenyérlisztből sütött fehér kenyéré, de ízletes és egészségesnek is vélem. A receptjét magam kreáltam az általam régóta kedvelt és sütött fehér kenyér receptemből úgy, hogy különféle lisztekkel próbálkoztam.
Sajnos, a fotózás nem erősségem, a valóságban sokkal szebb volt a kenyerem színe.

12 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon mutatós ez a kenyér a képeken, el tudom képzelni milyen finom lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Teller-cake! Nekünk mostanában ez a favorit.

      Törlés
  2. Nagyon klassz ez a kenyér. Egyébként is odavagyok a graham lisztért. Ki kell próbálnom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Édeskonyha, köszönöm! Én nemrég kezdtem ismerkedni a különféle lisztekkel, és mindent kipróbálok, amiről azt hallom, hogy egészséges.

      Törlés
  3. Nem csak szép, hanem egészséges is:)

    VálaszTörlés
  4. Hű, de szépen lehet szeletelni, és még egészséges is! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta kenyérke. Még sosem sütöttem, de már tényleg neki kéne fognom egyszer :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Vikvi!Próbáld meg te is, hidd el, nem ördöngősség.

      Törlés
  6. Finomnak néz ki a rozskenyered, hasonló a formája az enyémhez amit még mult éveben sütöttem. Most megint megkivántam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon szeretem! Köszönöm, Elisabeth!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...