Összes oldalmegjelenítés

2012. július 30., hétfő

Kivis krémtorta


Kivikrémes torta
Anna unokám névnapjára készítettem ezt a tortát.
Hozzávalók:
     A tésztához:

50
 g
 porcukor 
100 g vaj
150 g búzaliszt (BL55)
A kivis töltelékhez:

480 g érett kivi gyümölcs húsa
4 db tojás
200 ml habtejszín
150 g kristálycukor 
2 evőkanál barnarum
100 g búzaliszt (BL55)
1 csapott teáskanál étkezési keményítő

Elkészítés:

Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 10 percre hűtőbe.
Hámozzuk meg a kiviket, és turmixgépben mixeljük össze.
Keverjük össze a tojásokat egy edényben a liszttel, cukorral, keményítővel, rummal, és a tejszínnel, a kivik püréjét kis adagokban.
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg.
Tegyük a tölteléket a formába, és maximum 30 percig süssük 200 C-on.
Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd ha teljesen kihűlt, vegyük ki a formából.
Díszítsük ízlés szerint.

Egy 22 cm-es formát kibéleltem a tésztával
    
A tölteléket a tésztára öntöttem
     
Miután megsült, kivikarikákkal kiraktam a tetejét, színtelen zselével leöntöttem
        

Tejszínhabbal körbedíszítettem

Szeletben
         
A receptet ITT találtam, megköszönöm, finom volt és könnyen elkészíthető. Nekem ugyan nem lett  olyan erős zöld a színe, de a képen láthatótól zöldebb volt. Sajnos a fényképek nem valami jók: nem nagyon értek hozzá, meg amikor vagyunk tizenvalahányan, nem is igen van türelmem hozzá.
A többiről most nem készült bejegyzés se, meg fotó se, de sütöttem még sós és édes kelt kalácsot, muffint, és mindezek a hatfogásos ebéd után kerültek asztalra. De estig elfogytak. Azért van ma jó idő.


10 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, boldog névnapot az unokádnak:)

    VálaszTörlés
  2. Boldog névnapot az unokádnak, nagyon helyes kislány, na meg a torta is nagyon szép, olyan pasztell színű:) A zselé megdermedt a kiwin? Azt olvastam több helyen, hogy ha kiwit használunk, akkor a zselé nem dermed meg. Mág sosem próbáltam, de a tiéd teljesen tökéletesnek tűnik.

    VálaszTörlés
  3. Trollanyu! A zselé tökéletesen dermedt volt a tortán.
    Köszönjük a dicséreteket és a jókívánságokat!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett, gondolom finom is:)Én még sosem készítettem kiviből süteményt...eddig:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Janka! Én már máskor is tettem gyümölcstortába kivit, de ügyelni kell rá, hogy a kivi megfelelően érett legyen, ami nem azonos a poshadtsággal.

      Törlés
  5. Marisz!

    Isten éltesse az Anna unokádat,aranyos kislány,finom lehetett a torta ahogy a receptet olvastam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Rozi Anna nevében is! Finom volt, egykettőre elfogyott.

      Törlés
  6. Ez nagyon finom lehetett, nem is ettem még kiwis tortát. Isten éltesse Annát! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...