Összes oldalmegjelenítés

2012. június 27., szerda

Narancsos-meggyes csokivarázs torta


Narancsos-meggyes csokivarázs torta
Gizi     narancsos-meggyes-csokivarázsát csináltam meg tortának a keresztlányom születésnapjára.
Ebben a kánikulában nem akartam a sütőt használni, ezért választottam ezt a gyorsan elkészíthető receptet.

Hozzávalók:
20 deka 70%-os narancsos csoki
20 deka porcukor
20 deka margarin
20 deka háztartási keksz
20 deka kakaós Győri édes keksz
2 deci tej
2 cs vaníliás cukor
1 üveg magozott meggy
1 rumaroma
1 meggyaroma
reszelt narancshéj
1 tortabevonó csoki


Először ledaráljuk mindkét féle kekszet.
Egy edényben tűzre tesszük a tejet, porcukrot, vaníliás cukrot, margarint, és az apróra tördelt csokoládét. Kevergetve felolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az aromákat, a darált kekszet, végül pedig a meggyet. Belereszeljük a narancshéjat és jól összekeverjük a masszát.
Egy téglalap alakú, folpackkal kibélelt szögletes sütőformába öntjük még melegen, tetejét elsímogatjuk és hagyjuk kihűlni. Ha már kihűlt, mehet a hűtőbe. Minél több időt tölt hidegben, annál jobb lesz az állaga, könnyebben szeletelhető lesz.
Hűtőből kivéve tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát és visszafordítjuk. A tetejét leönjük olvasztott csokival, s amint az rádermed, már szeletelhető is.
Ez az eredeti recept és én annyiban tértem el tőle, hogy mindjárt dupla adagból csináltam,  a csokinak fele csokiszökőkúthoz való tejcsoki volt, kimagozott mirelit meggyet használtam, csak 25 deka porcukor került bele és kapcsos tortaformába tettem.
A díszítéshez pedig plusz egy tábla Boci fehércsoki kellett.



                   
A külsejét is a csokiszökőkút  féle csokival vontam be, de ez másképp viselkedik, mint a bevonó csoki, nem lett olyan szép, mintha azt használtam volna.
A fehércsokit elfeleztem, egyik felét megolvasztottam és nylonzacskó sarkából össze-vissza vonalakat húzgáltam a tortára.
A másik feléből mézes csokigyurmát csináltam a rózsának.

Mézes csokigyurma:
5 deka fehércsoki
2 deka méz

Ezeket mikróban összeolvasztottam, majd mikor már elállta a kezem, kigyúrtam belőle a felesleges folyadékot. Mivel ezt is most készítettem, nem sok ideje volt pihenni, de jól bekeményítőzött szilikonlapon könnyen lehetett nyújtani. Ez a mennyiség elég volt a rózsának a három levéllel, még egy maradt is belőle.

     
           

Gyertyát, feliratot nem kért rá a keresztlányom, így köszöntöttük fel vele. A szeleteléskor látható, hogy ez elég tömény, sűrű édesség, de nagyon finom volt, aki evett belőle mindenki dicsérte.

         

20 megjegyzés:

  1. Isten éltesse a keresztlányodat! Nagyon szép mutatós a tortád! Nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva,az ő nevében is köszönöm! Finom volt.

      Törlés
  2. Ez nagyon jó ötlet, biztos finom is!

    VálaszTörlés
  3. Hű de jó lett! Teljesen az én ízvilágom :-) Isten éltesse az ünnepeltet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagyon bejött. Köszönöm a keresztlányom nevében is.

      Törlés
  4. Nagyon jól néz ki. Szívesen beleharapnék. Boldog szülinapot az ünnepeltnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Zsóka, a keresztlányom nevében is.

      Törlés
  5. Nagyon szeretem a kekszes sütiket, ez a recept pedig kifejezetten jónak tűnik! Mentem is gyorsan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Édeskonyha mentsd el, jól jársz vele!

      Törlés
  6. Nagyon finom lehet és szuper lett a díszítés! Boldog szülinapot az ünnepeltnek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a dícséretet és a szülinapos nevében a jókívánságot is!

      Törlés
  7. Hát ez tényleg full csokis:) Nagyon szép lett a díszítés, az ünnepeltnek boldog szülinapot:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Trollanyu, köszönöm! A szülinapi jókívánságot is, a keresztlányom nevében.

      Törlés
  8. Ezt a sütit már én is elkészítettem, tényleg nagyon finom! Isten éltesse a keresztlányodat!

    VálaszTörlés
  9. Finom lehetett, nemrég ettem én is hasonlót, az kávéval volt jzesítve és igazán tömény édesség. A rózsád csodálatos!!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...