Összes oldalmegjelenítés

2012. június 20., szerda

Diabetikus keksz

Diabetikus keksz
Cukorbeteg rokonnak készítettem ezt a kekszet.

Hozzávalók:
10 deka ledarált xilit
14 deka margarin
28 deka liszt
4 deka cukrozatlan kakaópor
2 tojás
fél zacskó bio sütőpor

Elkészítés:
A lisztbe belekeverjük a sütőport, a tojásokat a porxukorral (ledarált xilit) kicsit kikeverjük, majd a liszthez adva gyorsan összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetjük.
Kivéve jól lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és különböző formákra kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt 170 fokra előmelegített sütőben 7 percig süssük. Rácson kihűtjük és díszíthető magvakkal.

 
Egy kanál porxukor és fél citromlé keverékével még forrón átkentem és megszórtam a tetejét xilittel. A tepsiben hűtöttem ki.




Gyorsan elkészíthető, olcsó, finom édesség cukorbetegeknek, diétázóknak, vagy az egészséges étkezés híveinek.
A recept Zsófitól van, megköszönöm neki. Én mindjárt dupla adagból csináltam és nem bántam meg, máskor is megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...