Összes oldalmegjelenítés

2012. május 26., szombat

Kókusztöltelékes csokis kekszkosárkák



   
Trollanyu  "'Blogkóstoló" játékára készítettem ezeket a kis kosárkákat. A játék lényege, hogy a jelentkező bloggerek mindegyike sorsolás útján kap egy másik blogot, ahonnan a megadott határidőig egy szabadon választott ételt kell elkészítenie és posztolnia. Nekem  Inga kreatív blogja jutott. Ezt a blogot eddig nem ismertem, talán azért nem, mert "kézimunkás" blog, arra pedig mostanában nem tudok időt szánni.
De szerencsére recept is akadt a bejegyzések között, sütirecept pedig kettő is, melyekből én nem az ötperces mikrós sütit választottam, hanem a Kókusztöltelékes csokis kekszkosárkákat.
Érdekességként még megemlítem, hogy Inga a januári játékon Trollanyu blogjából választotta ezt a sütit.

Tészta hozzávalói:
18 deka vaj
10 deka cukor
1 tojás
25 deka liszt
csipet só
5 deka kakaópor
1 tk sütőpor

Töltelék hozzávalói:
15 deka natúr krémsajt
15 deka kókuszreszelék
8 deka cukor
1 tojássárgája

Elkészítés:  
Először a tölteléket kevertem ki: a házi készítésű mascarponet a cukorral alaposan kikevertem, majd hozzáadtam a tojássárgáját és azzal még jól elkevertem, végül pedig beleforgattam a kókuszreszeléket és hűtőbe tettem.
A tésztához a puha vajat a cukorral alaposan kikevertem, majd hozzáadtam a tojást, sót és miután selymes lett az állaga, beledolgoztam a kakaóval, sütőporral elvegyített lisztet. Fél órára ez i hűtőbe ment.
Utána a tésztát kinyújtottam és pogácsaszaggatóval nagyobb köröket szúrtam ki belőle, melyek közepébe egy-egy kanál kókuszos tölteléket halmoztam, és körben felhajtottam a barna tészta szélét, kicsit rányomkodva a kókusztöltelékre. Elég nehéz volt a tésztával dolgozni, főleg, mert a konyhában nagyon meleg volt és ellágyult. Gomba kalapjához hasonlatos kis kosárkáim lettek, melyeket sütőpapírral betakart tepsi hátulján sütöttem meg.


Készülnek a kosárkák
     
Kisültek a kosárkák
                 
200 fokra előmelegített sütőben alsó-felső lánggal 20 perc alatt sültek meg, félidőben megfordítottam a tepsit. Csak miután teljesen kihűltek akkor kell kivenni a tepsiből, mert melegen törik és morzsálódik.
Inga kicsit száraznak találta a sütit, ebben egyetértek vele, de ízre nagyon finom. A szárazságán pedig úgy lehet segíteni, hogy felszolgáljuk mellé az ötórai teát (én egy deci Egri bikavért ittam utána és az is nagyon jól ment hozzá).

Szerintem mutatós is, nemcsak finom
Trollanyunak is, Ingának is megköszönöm ezt a receptet, biztos hogy lesz ismétlés.

Gyermeknapra vittem az unokáimnak is belőle
       
A kertemben nyíló pünkösdi rózsával kívánok áldott, békés pünkösdöt minden olvasómnak!
       

8 megjegyzés:

  1. Guszta! Először soknak tartottam az 5 dkg. kakaópor a tésztába bár látni hogy jó sötét barna. Finom lehet ezzel a töltelékkel.Ma jelentettem meg én is a játékra elküldendő receptet.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jók lettek, nekünk is ízlett, ez valóban egy teasüti, kell hozzá valami folyadék:) Megkaptam az e-mailt, köszönöm:)
    Ja és az eredeti receptben, ahonnan én vettem 10 dkg kakaó volt, na az már túlzás:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Trollanyu, köszönöm a dicséretet.Emlékszem a 10 deka kakaóra, de te az 5 dekát is sokalltad, és én is csak azért raktam annyit, mert nem holland kakaóm volt, hollandból 3 is elég lett volna.

      Törlés
  3. Én is megkóstolnám! Szeretem a kakaós sütiket, a kóskuszt meg imádom! Kipróbálandó:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emi! Próbáld ki, nagyon finom teasütemény.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...