Összes oldalmegjelenítés

2012. február 25., szombat

Nápolyis tekercsek


Nápolyis tekercsek
   

Nem szeretem a megkent nápolyilapokat, ezért nem is szoktam ilyet készíteni, egy-két alkalmat kivéve, mikor a nagyobbik fiam kollégista korában kimondottan ezt kérte. Már tizenöt éve biztos nem csináltam, és most sem ez volt a szándékom, de elromlott a sütőm, ezért valami sütés nélkülit keresgettem a neten. Így akadtam Gál Edit nápolyis tekercseire, ami elsősorban küllemében megtetszett, így hát rögtön neki is láttam.
Hozzávalók:- nápolyi lapok és kétféle krém.
I.krém:
Felfőzünk 5-6 dl tejben 20 deka cukrot. Hozzáadunk 25 deka darált kekszet, 20 deka darált diót, 2 ek kakaóport, ízesítjük kevés rumesszenciával, csipet őrölt fahéjjal és még melegen rákenjük a nápolyi lapok simább felére.
II.krém:
25 deka Ráma margarint habosra keverünk 20 deka porcukorral, hozzáadunk 5 deka kókuszreszeléket és 1-2 vaníliás cukrot.
Ezt a krémet a kakaós krém tetejére kenjük és szorosan  feltekerjük a lapokat.
Én csak fél adagból csináltam, mivel a nápolyi lapokkal fenntartásaim voltak. Szárazon nagyon törnek a lapok, és éltem a gyanúval, hogy nem fog sikerülni a feltekerés. Most nagy alakú nápolyi lapok voltak itthon, 27x37 cm-esek, ennek egyik fele eléggé barázdás a mintától. Én erre a felére kentem a krémet,alulra a barnát, rá a fehéret. És tényleg, a meleg krémtől a lapok meglágyultak és hiba nélkül sikerült feltekernem.
Először a kakaós-diós krém
Második réteg a kókuszos-vaníliás krém
Rendben sikerült felcsavarni
Tetejüket megcsurgattam kis olvasztott csokoládéval
Felszeletelve
 Mivel fél adagból készítettem a krémeket, a nagy alakú nápolyilapokból kettőt kentem be. Kb. két centi szélesre felmetélve kétszer 19 darab lett .
A metélés előtt tanácsos 1-2 órára hűtőben tartani,úgy könnyebben szeletelhető.
És nagyon finomnak találom annak ellenére, hogy én a nápolyit nem szeretem.
Vagy ezek szerint mégiscsak szeretem?

16 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon mutatós. Első ránézésre én is rögtön azon gondolkodtam, hogy hogyan lehet feltekerni. Ki fogom próbálni egyszer. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orsi, bróbáld ki, biztos neked is sikerülni fog!

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki és finom lehet.Még ezt nem ismertem eddig, de kifogom próbálni majd valamikor! Látom visszatértél a régi blogruhádhoz nekem ez tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki Éva, nagyon finom!
      Igen, csaknem egy hét nyűglődés után sikerült megtalálnom a régi blogomat, valami véletlen folytán.

      Törlés
  3. Nekem jöhetne, imádom a nápolyit. Legközelebb ha boltban járok, veszek is lapot hozzá...:)

    VálaszTörlés
  4. Még egy finomság! :) Imádjuk az ostyás sütiket, köszi az ötletet! :)

    VálaszTörlés
  5. Én sem készítettem még soha ilyet, de nálad nagyon mutatósak, kívánatosak:)

    VálaszTörlés
  6. Imádom a ostyás sütiket,ma én is azt készítettem,és ezt is elfogom készíteni!nagyon finomnak látom!Már láttam ezt a megoldást én is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melissina2! Láttam a te ostyáa szeletedet, biztos finom, de próbáld ki egyszer így is.

      Törlés
  7. Marisz-a Nápoly tekercsed nagyon fantasztikus...ilyen lapokat nálunk még véletlenül sem kaphatunk bár milyen pékség, vagy üzletben sem! Guszta, szép, és kimondottan finom:DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elisabeth!Te sokfelé utazol Amerikában, talán olaszok lakta helyen lehetne keresni ilyen lapokat, hisz ahogy a neve is mutatja, olasz eredetű.

      Törlés
  8. Guszta és mutatós sütemény!:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...