Összes oldalmegjelenítés

2012. január 23., hétfő

Túrós burek

Túrósbureket is sütöttem már, más recept szerint.Mivel keresem az "igazit", kipróbltam Eva receptjét.
Hozzávalók:
500 gr réteslap
600 gr túró
5 dl víz
2 kiskanál só
1 evőkanál margarin
1 sütőpor
0,4 dl étolaj
3 evőkanál tej
Elkészítés:
A vizet a sót és a margarint összeforraljuk, majd kihűtjük. Miután kihűlt,hozzákeverünk egy csomag sütőport - és ezzel locsolgatjuk majd meg a tésztát.
Következő lépésként egy kerek formát kiolajozunk, de mivel nekem nics, ezért én egy tepsiben készítettem - ennek az a hátránya, hogy laposabb lesz a sütemény.
Miután kiolajoztam a tepsit, belehelyeztem két réteslapot, majd kissé meggyűrve a tetejére hármat és meglocsoltam a vizes keverék egyharmadával. Erre rámorzsoltam a túró felét, kicsit megsóztam, majd ismét három összegyűrt réteslap következett, meglocsolva a vizes keverék második harmadával.(Kár, hogy fázisfotókat nem tudok feltenni,de kora reggel kellett a világítás, és villanyfénynél nem sikerült jól.)
Rászórtam a túró másik felét, következett három összegyűrt réteslap,rálocsoltam a maradék vizes keveréket, két réteslappal befedtem a tetejét szépen betűrögetve, majd az olaj és a tej keverékével megkentem és már mehetett is a 200 fokra előmelegített sütőbe. Alsó és felső lángon legalább egy óra hosszát sütöttem.
Miután kisült
Nem bírtam kivárni, hogy kihűljön, pedig nem szépen lehet vágni a forró tésztát.
Forrón nem lehet szépen darabolni
Nagyon-nagyon finom lett így a burek, köszönöm Evának a receptet.
Nem fogyott el reggelire mind, de mivel itthon leszek, a delet nem biztos, hogy megéri...
Langyosan már formásabbak lettek a szeletek

14 megjegyzés:

  1. Marisz, egy szeletet kérhetnék belőle?:) Nagyon ínycsiklandozó!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Róza! Szívesen adnék, megérdemled, olyan remekül sikerült lefogynod.Csak hát a technika még nem tart ott...

      Törlés
  2. Nagyon guszta, így ebéd után nekem is jöhetne egy szelet!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta ! Talán ha nekem is jutna egy szelet megköszönném!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva! Nyisd az ablakot, aztán majd meglátjuk, vagy sikerül...vagy nem!

      Törlés
  4. Marisz, nagyon jó kis recept. Máris érzem a finom illatát...szivesen elfogadnék belőle egy szeletet, még melegen is. Guszta, és finom:DDD

    VálaszTörlés
  5. Isteni lehet, nekem a spenótos a kedvencem:) Van egy receptem, ami nagyon jó, majd felteszem valamikor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Trollanyu!A spenótos változat nagyon érdekel - valahogy rá kellene szoktatnom a spenótra a családot.

      Törlés
  6. Ilyet még sosem ettem, de rosz nem lehet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati!Próbáld ki! Hasonlatos a réteshez.

      Törlés
  7. hát, nálunk Szabadkán sok burekozó van, s állíthatom, így néz ki a burek
    nekem a darálthúsos is nagy kedvencem, meg az almás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. m.k.! Szabadkát imádom, régen gyakran jártunk oda, meg Palicsra.Sajnos 20 éve már nem voltam.
      Gondolhatod, hogy ottjártunkkor mi se hagytuk ki a burekot.A húsosat a férjem szereti,az almás is jó lehet, de legközelebb borsos-káposztásat csinálok.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...