Összes oldalmegjelenítés

2012. január 19., csütörtök

Sárgarépatorta csokidarabokkal

Sárgarépa torta csokidarabokkal
Mivel a sárgarépának nagy híve vagyok, igyekszem a süteményeimbe, tortáimba is belecsempészni. Ez a mostani is egy gyors, általam csak "összedobós"-nak titulált, mint amilyet már egy tavaly nyári bejegyzésemben is közzétettem, de azért egy kicsit különbözik tőle. Az összetevők aránya más, pluszban pedig csokoládé is került bele. Lauránál amint megláttam a fényképen, máris mentem a konyhába elkészíteni. Általában süteményekhez, tortákhoz betárolom magamnak az alapvető hozzávalókat, sárgarépa pedig a mindennapi főzés miatt van itthon mindig.
Hozzávalók:
175 gr barnacukor
175 gr liszt
175 ml étolaj
160 gr reszelt sárgarépa
4 db közepes nagyságú tojás
100 gr keserű csokoládé pasztillák
1 tasak sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
1 narancs reszelt héja(elhagyható)
1/2 teáskanál szerecsendió(elhagyható)
1/2 teáskanál fahéj(elhagyható)

Tetejére:
150 gr porcukor
2-3 evőkanál citromlé

Elkészítés:
Egy tálban habosra kevertem a tojást, cukrot és az olajat.Belereszeltem a narancs héját és belekevertem a reszelt sárgarépát. Egy másik tálban összekevertem a száraz anyagokat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, őrölt fahéj) és a két tál tartalmát összevegyítettem. Következő lépés a csokoládé pasztillák belekeverése, ám mivel nekem ez nem volt, egy tízdekás táblás csokit tördeltem apróra (ahogy sikerült, még húskloffolóval is rácsapkodtam) és ezt kevertem a masszába, majd tortaformába öntöttem. Laura 24 cm-est ír, de én feltétlenül ki akartam próbálni a karácsonyra kapott új szilikon formámat, ezért én abba öntöttem, bár tudtam, hogy az 28 cm-es. Alacsonybb is lett emiatt az én sütim.
Előmelegített 180 fokos sütőben 35 percig sütöttem alsó-felső lángon, majd öt percig még bent hagytam.
   
Miután kivettem, teljesen kihűlt állapotban kentem rá a mázat, amihez a porcukrot a citromlével összekevertem.
Felszeleteltem és nagyon meg voltam elégedve, épp csak egy kicsit édesnek találtam, de lehet, hogy a tetején lévő máz miatt.
 
A csokidarabok kicsit leültek a tészta aljára, de ettől függetlenül finom volt.
A szilikokon sütővel is elégedett vagyok.

12 megjegyzés:

  1. Szeretem én is a sárgarépatortát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rózsika! Nemcsak jó, de egészséges is.

      Törlés
  2. Még nem próbáltam sosem, de ki tudja, lehet így még szeretném is a répát. Jól néz ki, nagyon!

    VálaszTörlés
  3. Lilla, próbáld ki! Hátha bejön.

    VálaszTörlés
  4. A répatorta finom. És ha csak utólag mondjuk meg miféle a sütemény amit teli ..szájjal:) esznek, akkor van csodálkozás. Nem is értem:) Bár nálunk mindenki szereti a levesben is, nyersen is.

    VálaszTörlés
  5. Az egyik legfinomabb süti:) Pár éve, mikor először készítettem, nem mertem megmondani miből készült, csak miután megették és ízlett:)

    VálaszTörlés
  6. Gondaanyu!Milyen igazad van! A sütőtököt, meg a spenótot is hasonló módon lehet becsempészni a "népélelmezés"-be.

    VálaszTörlés
  7. Igazad van Trollanyu!Mindegy miből készül, ha jó.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jól néz ki,ezt én is ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  9. Azt tudod hogy a sárgarépa torta, tipikus amerikai?...csak magasabb, mivel hogy krémsajtos vanillia krémmel van bevonva, és a tetején is. Szeretem nálad a cukor mázas tetejét. Ugye milyen finom kis torta? Látom, nálad is, szépen sikerült!

    VálaszTörlés
  10. Nem tudom mi történt, de hagytam egy üzenetet, és ki törlődött. Csak azt akartam emliteni hogy nagyon szépen sikerült a tipikus amerikai sárgarépa tortád, és a cukor máz is guszta a tetején!

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm, Elisabeth! Köszönjük az amerikaiaknak a sárgarépa torta receptjét, mi is szeretjük. Jó rajta a citromos cukormáz, de lehet, hogy egyszer kipróbálom krémsajtos bevonóval is.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...