Összes oldalmegjelenítés

2012. január 31., kedd

Rózsafánk olajban kisütve

Rózsafánk olajban sütve
Farsang idején mindig sütök rózsafánkot is. Nemcsak azért mert mutatós, de kevésbé kényes, mint az élesztős fánkok és nagyon hamar elkészül
A receptje a 2004.januári Meglepetés magazinból való.
Áfonyás rózsafánk néven van, mert áfonyalekvárt ajánlanak hozzá, de nekem az nincs, ezért narancsos sárgarépa lekvárral tálaltam és így is nagyon finom volt.
Ettől eltekintve teljesen a leírás szerint készítettem.
Négy-négy kört helyeztem egymásra

   
 

     
Ebből a tésztamennyiségből nekem 8 darab fánk lett, és bár elég laktató, ahol nagyobb a család érdemes a dupláját elkészíteni. Bár a sütéséhez nem ad tanácsot a recept, én az egyéb fánkokhoz hasonlóan egyszer megfordítva sütöttem.

20 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó! Tuti kipróbálom!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek lettek:)Szerintem tökéltes a narancslekvárral is:)

    VálaszTörlés
  3. Igazi rózsák lettek! Nekem is ki kellene már próbálnom!:)

    VálaszTörlés
  4. Marika!Próbáld ki, biztos neked is rózsák lesznek.

    VálaszTörlés
  5. Én is ismerem a rózsafánkot, de még sosem sütöttem meg. Most majd az ikreknek elkészítem:) remélem, az enyémek is ilyen szépek lesznek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Róza, biztos neked is sikerülni fog, ügyes szakács vagy!

      Törlés
  6. A mamim csinált sokszor, amikor még madzagon húztam a kis piros lábost, szóval ez most megtalált rendesen. Muszáj nekiállnom! Köszi!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...