Összes oldalmegjelenítés

2011. december 5., hétfő

A jól bevált karácsonyi mézes aprósüteményem

Ezen a hétvégén Ferenc napi ebéden voltunk. A házigazdák külön kérése az volt, hogy ne tortát vigyek, hanem mézes aprósüteményt, mert az unokáik nagyon örültek máskor is a mézesemnek.
Sütöttem hát két adaggal a jól bevált receptem szerint. Dekortollal, őrölt dióval díszítettem.
Karácsonyi mézes aprósütemények
         
Megmutatom az újonnan vásárolt kiszúrómat, amivel 34 darab figura szaggatható ki egyszerre, helytakarékosan. Könyvesboltban vásároltam, egy könyvvel összecsomagolva árusítják, amelyben aprósütemény receptek vannak.
Kiszúrórács   
Az idei karácsonyra kétszáz darab mézes figurát készítettem eddig. Háromszázat irányoztam elő, de legalább ötszázat kell készítenem, olyan nagy a keletje a rokonságban és a baráti körben.
karácsonyi mézes apró
karácsonyi mézes
 

19 megjegyzés:

 1. Nagyon jól néznek ki a süteményeid! Nagyon praktikus az a kiszúró!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szépek lettek a mézeseid:) A kiszúró is nagyon praktikus és gondolom gyorsabban lehet vele haladni.

  VálaszTörlés
 3. Trollanyu! Ez a kiszúró tényleg "okos" dolog.
  Köszönöm a dícséretet.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon jól néznek ki a mézesek és nem kis vállalkozás akkora mennyiséget elkészíteni. Le a kalappal! Az a kiszúró nagyon ötletes.
  A decemberi programban nálunk is szerepelni szokott a mézeskalácsgyártás. Igazi élmény, mert a kisfiam szokta kiszaggatni. Bár lehet h az idén már nem lesz belőle semmi, mert a drágám mostanában nem érdeklődik a konyhai dolgok iránt.....sajnos.

  VálaszTörlés
 5. Nagyon klasszak lettek a mézesek,a kiszúró pedig remek!!

  VálaszTörlés
 6. Judóca!Nem tudom, hány éves lehet a kisfiad, hogy "mostanában nem érdeklődik a konyhai dolgok iránt"? :)
  Nekem nincs segítségem a konyhában, de nem is igen tartok rá igényt. Nagyon jól elvagyok a gondolataimmal pepecselés közben. Ez nálam olyan meditatív állapot féle.

  VálaszTörlés
 7. Nagyon jól néznek ki ezek a mézesek,én is annyira imádom hogy nem tudok ellenállni neki.
  A kiszúró meg tényleg ötletes!

  VálaszTörlés
 8. Szuper Marcsikám!
  Puszillak:Edit.

  VálaszTörlés
 9. Kedves Marisz-nagyon aranyosak, a kis süteményeid ezekkel a kiszurókkal...viszont itt nálunk, nehezen kaphatók ezek a figurák. Körül kell hogy nézegessek az interneten, mert az itteni üzletekben csak egy-pár unalmas szurókat ajánlanak, és árulnak!

  VálaszTörlés
 10. Kedves Marika néni
  Nagyon jól néznek ki ezek a sütik:-)Szép és gusztusos a dekoráció.Ezt ellesem,az osztályomnak én is ezt készítek karácsonyi ajándékként:-)
  Gratula:-)
  Andi

  VálaszTörlés
 11. Wise Lady! Szeretm csinálni, mert tudom, hogy örülnek neki, akiket magajándékozok vele, tehát a menyiség fel se tűnik.

  VálaszTörlés
 12. Elisabeth!Biztos vagyok benne, hogy nálatok(akkora országban!) is kapható többféle, csak még nem találtál rá. Jártodban-keltedben légy "kihegyezve" az ilyesmire, és meglátod, majd megtalálod!
  És igen, az internet a másik lehetőség.

  VálaszTörlés
 13. Andi! Lesd el, sőt szárnyalj túl és csinálj szebbeket! Te még fiatal vagy, biztosabb a kezed, több a türelmed. Az én mintáim nem éppen tökéletesek, kicsit szálkásak, kicsit csárék...
  Biztos sikerülni fog, fotózd le és küldd el!

  VálaszTörlés
 14. Kedves Marika Néni
  Mi még kicsikék vagyunk vagyis a gyerkőceim, 5 és 2,5 éves fiú-lány. A kisfiam mikor már állni tudott mindig ott volt velem a konyhában, mint most a kiscsajszim is. Nagyon lelkesek, segíteni akarna mindenben. Nem mondom h így könnyebb v gyorsabb lenne a főzés-sütés sőt...... de úgy vagyok vele ha érdekli Őket csak hagy próbálkozzanak. Mostanában a kishapsim már egyre ritkábban jön be a konyhába "segédkezni".

  VálaszTörlés
 15. Judóca!Aranyosak a gyerekek, amikor még minden érdekli őket! Hát az ötéves fiúcskát más már jobban érdekli, elnézhető neki. De hát ott van neked a leányka! Majd ő segít! Igaz, hogy néha visszafelé mozdít, de milyen kellemes emlék lesz évtizedek múlva a valamikori közös sütés-főzés.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...