Összes oldalmegjelenítés

2011. október 8., szombat

Sütőben sült kukorica

Sült kukorica
A borsó helyére másodveteményként vetett csemege kukorica most érik. Hét elején főztem belőle, ma pedig a hűvös időjárás miatt inkább sütöttem. Kellemesen bemelegedett tőle a konyha.
A sütőt maximumra kapcsoltam, nálam 250 fok. A kukoricákat lehántoltam és a csöveket egyenként vajjal körbekentem. Ezután egyenként szintén vajjal megkent alufóliába lazán becsomagoltam és tepsibe téve két óra hosszáig sütöttem. Közben egyszer óvatosan kesztyűvel megfogva megfordítottam őket.
A kukorica sütésnek ezt a módját valamikor több évtizede a Nők Lapjában olvastam. Ott az volt írva, hogy 1 óra hosszáig süssük, de az én tapasztalom szerint (meg talán a sütő paraméterei is mérvadóak) kell neki két óra. Nem valami nagy csövek (nem tudtam locsolni), de jó édesek voltak, a szeptemberi kánikula jót tett nekik.
Mire fényképezési lehetőségem adódott, már csak egy-két cső maradt, a legsatnyábbak, mert ugye mindenki a legszebbeket választotta. A maradékról néhány fotó.
Fóliás sült kukorica



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...