Összes oldalmegjelenítés

2011. október 7., péntek

Macaron vagy muffin?

Macaron vagy muffin
Minek nevezzelek? Macaronnak? Vagy inkább muffinnak? Nem tudom eldönteni, mert macaron recept alapján kezdtem el a készítését, a végeredmény mégis inkább muffin lett, persze azért, mert szokásom szerint most is átvariáltam a receptet.
Először Trollanyunál láttam meg ezt a receptet, rögtön közöltem is a hozzászólásomban, hogy ezt biztosan meg fogom sütni. De mivel ő Gizire hivatkozott, nála is elolvastam.
Tegnap két helyre is készültem beteglátogatóba, és úgy gondoltam, a vinni szándékozott gyümölcs mellé sütök valami hamari sütit.
Mivel ez nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, már kapcsoltam is be a sütőt és elővettem a hozzávalókat:
Hozzávalók:
3 tojás
10 deka kristálycukor
csipet só
30 deka kókuszreszelék
1 tk vanília aroma vagy esszencia

Elkészítése: a három egész tojást a cukorral, sóval, vaníliával (én vaníliaport tettem) robotgéppel jó habosra kikevertem és fakanállal belekevertem a kókuszreszeléket.
Ennyi lett volna, de!
Annyira folyt az egész - valószínűleg nagyok voltak a tojások - ezért gondolkodtam, mivel tudnám kicsit sűríteni. Eszembe jutott, hogy érintőlegesen olvastam már róla, hogy az amarántot süteményekbe is szokták tenni. Arra már nem emlékeztem, hogy a tésztába, vagy a krémbe, de most nem volt időm utánanézni.
Pattogatott amaránt mindig van itthon, joghurtokba, salátákba keverve rendszeresen fogyasztjuk, mivel kitűnő vas, kálcium, magnézium, cink és egyéb mikroelem forrás.
Előkaptam hát a zacskót és csak úgy gondolomra lódítottam belőle a tésztába, de miután elkevertem, azt kellett tapasztalnom, hogy most meg túl sűrű lett.
A csudába! Valamit kell vele csinálnom, mert így túl tömény lesz!
Kéznél volt a megoldás, még ott hűlt az asztalon a párolt almapüré, amit kihűlés után bedobozolva lefagyasztok.
Ez került hát a tésztába, amit 17 darab szilikon muffin formába elosztottam és 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöttem, majd a sütőt lekapcsolva még 5 percig bent hagytam.
Papírkapszulákba helyeztem a kész süteményeket.

A klasszikus macaronhoz viszonyítvía  inkább muffin.
Akárminek is nevezzük ezt az öszvér süteményt, tényleg nagyon finom volt és a  "betegeim" is örültek  neki

12 megjegyzés:

  1. Biztosan fincsi. Azért macaronnak nem nevezném, mert az a külalakja miatt az, ami, nem a hozzávalóktól. :) Amúgy abba sose teszik a tojás sárgáját, csak a fehérjét, igazából egy habcsóktészta. Bárhogy is, a betegek biztosan jobban lettek tőle! :)

    VálaszTörlés
  2. Valóban inkább habcsók tészta a leírás alapján. Biztosan finom volt,és a betegeknek gyors javulást kívánok:))

    VálaszTörlés
  3. Pixi!Igazad van, ez muffin. Akkor én még macaront nem sütöttem soha, pedig most azt akartam.

    VálaszTörlés
  4. Mónika! Tényleg finom volt és akik kapták, örültek neki.
    Én is remélem, hogy mielőbb meggyógyulnak.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta, biztos nagyon finom volt! Még macaront nem sütöttem, de muffint igen, szerintem is inkább muffin! Teljesen mindegy mi a neve a lényeg hogy ízlett !

    VálaszTörlés
  6. Éva! Igazad van, aki szereti a kókuszosat annak nagyon finom ez a sütemény.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon finom lehetett! Nekem is van itthon amarántom, talán már le is járt a szavatossága, mert mindig elfelejtettem felhasználni. Én szeretem "csak úgy" is megenni ezeket a "hungarocell-golyócskákat", tehát biztosan jó lett együtt is!

    VálaszTörlés
  8. Ha finom lett, akkor teljesen mindegy, hogy macaron, vagy muffin:))

    VálaszTörlés
  9. Szerintem inkább muffin, de annak guszta.

    VálaszTörlés
  10. M@rti! Ne felejtsd el felhasználni vagy megenni az amarántot. Nekem bizonyítottan helyrehozta a vas és magnézium hiányomat.

    VálaszTörlés
  11. Kati! Muffin.Most már biztosan annak mondom én is, macaront pedig majd sütök egyszer máskor.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...