Összes oldalmegjelenítés

2011. október 29., szombat

Albert kekszes sütemény

zebrakeksz
Hozávalók          
  • 1 tasak csokoládéízű (főzős)pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl kávé
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 cs ( 2 x  220 g) Albert keksz
  • 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés

A  pudingport, tejet, feketekávét, kakaóport és a fele porcukrot lábosban tűzre teszem és állandóan kevergetve kemény  krémmé főzöm.  A vajat a többi porcukorral jól kikeverem és a kihűlt pudingkrémmel összevegyítve jól kihabosítom.
Nem rontja el egy kupica rum, ha van, vagy pár csepp rumaroma. Én most 3 kanál rumot öntöttem bele.
Minden keksz egyik felét bekenem a krémmel, a következőt hozzáragasztom, majd ismét krém és így folytatom 6-8 keksszel. Aztán kívülről is bevonom a "kekszhengert" a krémmel és kókuszreszelékbe hencsergetem. Ezután alufóliába vagy frissentartó fóliába szorosan becsavarom és egy napra hűtőbe teszem.

alufóliába vagy fóliába csomagolom
Fogyasztás előtt szeletelem fel. Ha ferdén, akkor szélesebb csíkozata lesz, ha egyenesen, akkor sűrűbb , keskenyebb.

Albert kekszes sütemény
A receptet a  NoSalty-n találtam Zebrakeksz szelet néven. Ott 1 csomag Albert kekszet ír, de nekem 2 csomag fogyott el ehhez a krém mennyiséghez . 
Első olvasatra nagyon egyszerűnek tűnik, de nem volt túl könnyű bánni a krémes kekszekkel, meg eléggé maszatos munka volt.  Készítés közben meg is fogadtam magamban, hogy ez az első egyúttal az utolsó alkalom is, hogy én ilyet készítek.  Ez tegnap volt, de ma már nem érvényes. Miután felvágtam és megkóstoltuk, megváltozott a véleményem.
A süti nemcsak mutatós, de finom is.  A vendégeinknek  úgy megnyerte a tetszését, hogy a receptjét is elkérték.
Tehát lesz következő alkalom, mégpedig puncsos vagy epres pudinggal, rózsaszínű krémmel.

7 megjegyzés:

  1. Ugyanez nálunk Milky Way szelet néven fut, bár kicsit más az összetétele :)Én általában ferdén szoktam szelni, úgy kerek lesz, de érdekes ez a kocka formájú is, több rajta a csík :))

    VálaszTörlés
  2. Ez az a süti amit nálunk a nagyi szokott készíteni.
    A kislányom nagyon szereti.

    VálaszTörlés
  3. Tejszínhab! Többféle néven hasonló receptek hasonló eredményt adnak. Én ezt találtam legegyszerűbbnek. Igen, a szeletelés irányával módosíthatjuk a csíkozást.

    VálaszTörlés
  4. Mónika! Nálunk is a nagyi készíti, csak nálunk én vagyok a nagyi.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...