Összes oldalmegjelenítés

2011. december 27., kedd

Babalátogató torta

Babalátogató torta
           
Iker babákat látogattam meg, Kittit és Leventét, unokanővérem unokáit, és  természetesen tortát is vittem.
Kerek kapcsos formában kétszer négy tojásból piskótát sütöttem, melyeket kihűlés után kettőbe vágtam, így három helyen töltöttem meg az alábbi krémmel.
Krém hozzávalói:
  • fél liter tej
  • 50 gramm vaníliás pudingpor (gluténmentes)
  • 80 gramm cukor
  • 250 gramm mascarpone
  • 200 gramm vaj
  • néhány szem meghámozott őszibarack
A tejet, cukrot és a pudingport összekevertem és sűrű krémmé főztem, majd időnként kevergetve kihűtöttem. Ekkor adtam hozzá a  Wiselady receptje  alapján magam készítette mascarponét és a szoba hőmérsékletű vajat, s  ezekkel jól kihabosítottam. A lapokat megkentem minden krémrétegre apróra metélt őszibarackot szórva. Kívülről nagyon vékonyan natúr vajjal kentem át az egész tortát, majd két órányi időre hűtőbe került.
Most készítettem el a bevonómasszát is, mégpedig a gólyás tortámnál leírt viasz bevonót, dupla adagot. Tubusos sűrített tejet vettem (Mizo, 170 gr-os) és zöld zacskós túrista tejport (120 grammos) kettőt-kettőt, de nem kellett hozzá mind. Hamar összegyúrtam a masszát és még szobahőmérsékleten pihent addig maradék fondantból rózsaszín és kék szívecskéket, virágokat, babafej figurákat csináltam. (Formáztam egész babatesteket is, de az nem lett publikus, a szobrászathoz nincs érzékem.)
Ez a torta még szeptember első napjaiban készült, amikor őrületes kánikula volt, de aznap egyedül voltam itthon, rá tudtam fordítani a szükséges időt, pedig mindent teljesen akkor csináltam. Még a bejegyzés nagy része is elkészült, ugyanis ezzel a tortával szerettem volna nevezni egy tortaversenyre, ahol az volt a kikötés, hogy cukrász eszközök nélkül, természetes hozzávalókból, otthon fellelhető és készíthető anyagokkal készítsünk tortát.
A torta elkészült, de egész nap senki rám nem nyitotta az ajtót, hogy valakit sikerült volna kerítenem, aki lefotózza.
Estefelé hat óra tájt már nem várhattam tovább, muszáj volt elinduljak a tortával, elvégre az ilyen kis babáknál szigorú házirendet kell tartani.
A babák még az udvaron élvezték a késő nyarat, aranyosan gügyögtek, bár a torta nemigen érdekelte őket, de a felnőttek meg a nagyobb unokatestvérek nagyon örültek neki. Későbbi visszajelzésekből tudom, hogy finom volt.
Ígértek róla fotót is,  amit novemberben megkaptam (sajnos a tortaverseny határideje ekkor már lejárt).
Hiába volt meg a fotó az  anyuka iwiw oldalán, lakat volt az oldalon, így nem tudtam levenni. Most karácsonykor viszont a vendégek között akadt valaki, akinek sikerült, és felkerülhetett a blogra.
Szerencsére már van fotózási lehetőségem, megtanultam önállóan a fénykép feltöltést is.
Jó lett volna, ha a megvágott tortáról is kaptam volna fotót, de csak ezt az egyet kaptam. Ha esetleg később  még kapnék képet, azt is felteszem.
Vaníliás-mascarponés torta viasz borítással
 

6 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...