Összes oldalmegjelenítés

2011. augusztus 3., szerda

Barackpuding


Egy gyorsan elkészíthető finom édességet, barack pudingot készítettem.
Hozzávalók

  • 6 tojássárgája
  • 10 deka kristálycukor
  • 2,5 deka zselatinpor
  • 2 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 4 dl gyümölcszselatin
  • 20 deka őszibarack
  • csokiforgács díszítésnek
A zselatinport másfél deci vízbe beáztatjuk. A tojássárgákat a cukorral és a tejjel vízgőzön habos tömeggé verjük, majd elkeverjük a beáztatott zselatinnal és langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan összevegyítjük a tojásos masszával, majd formákba öntjük, és hűtőszekrényben dermesztjük.

Nagyalakú joghurtos poharakba öntöttem
A barackokat apró kockákra vágjuk és a gyümölcszselé tasakján feltüntetett előírás szerint gyümölcsaszpikot készítünk. Ha befőttet használtunk, annak a leve megfelelő.
Én friss barackból készítettem és mindenhez étkezési zselatint használok, ezért 4 deci vízben 2 evőkanál nádcukrot, fél citrom levét meg 1 evőkanál zselatint kevergetve forrásig hevítettem, langyosra hűtve belekevertem a gyümölcsöt és a már teljesen megdermedt pudingra öntöttem. Ismét hűtőbe kerültek és kb. egy óra múlva a formákat egy pillanatra forró vízbe mártva könnyen kicsusszantak a kész édességek.

Felszeletelve tálalható
Tejszínhabbal és csokiforgáccsal díszíthető. Én most nem díszítettem semmivel, megettük így, nagyon finom volt.
A receptet Gál Editnél találtam július közepén és annyira ráóhajtottam amint megláttam róla a fotókat, hogy mindjárt meg kellett csinálnom. Szerintem az enyém is jól sikerült bár a képek nem adják vissza a szép sárga színét. Úgy gondolom, más gyümölccsel is készíthető. Köszönöm Editnek ezt a remek receptet.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...