Összes oldalmegjelenítés

2011. június 15., szerda

Sellő barbi torta

Sellő barbi

Barbi a kanapén heverészve elszunyókált. Azt álmodta, hogy ő egy sellő , aki a tengerből kiemelkedő virágos, zöld kis szigeten napozik. Az átlátszó tengervízben körülötte színes halak és egyéb tengeri állatkák úszkálnak...
Ezt valósítottam meg tortának, még tavaly novemberben.
Nővérem unokáit látogattuk meg. Ritkán találkozunk, mivel 400 km-re lakunk egymástól, ezért nekik még soha nem csináltam tortát. Nem akartam üres kézzel menni, bár senkinek sem volt semmi ünnepe, azért úgy gondoltam, örülnek majd egy tortának. Főleg a lányok.  Az idősebb már iskolás, a fiatalabb még óvodás.
Mindenképpen sellő barbit szerettem volna, mert olyat még nem csináltam. Találtam többet is a neten, szebbnél szebbeket, mindegyik ült a maga kis szigetecskéjén, amely kiemelkedett a tengerből. Én a hosszú utaztatás miatt azt gondoltam, hogy elfektetem a babát, úgy biztonságosabb.
A megvalósítás úgy történt, hogy közepes méretű szögletes tepsiben 8 tojásból sütöttem sárga piskótát, majd ugyanebben a tepsiben 8 tojásból kakaósat. A sima piskótát  három lapba vágva vanília krémmel töltöttem - 7 deci tejben 2 csomag vanília pudingot 6 evőkanál cukorral felfőztem és kihűlve hozzákevertem 20 deka margarint.
A kakaós piskótát három lapba vágva ugyanígy készítettem, csak csokis krémmel töltöttem. Majd alulra raktam a vaníliás töltésű lapokat, rá a kakaósat, kívülről pedig 10 deka vaj, 10 deka porcukor keverékével vékonyan körbekentem és éjszakára hűtőbe tettem.
Másnap körbevágtam a sarkait és megfaragtam lépcsőzetesre a tengerpartot. Az esedéket öszegyúrtam és az alaposan megmosott, fóliába tekert baba köré nyomkodtam. Erre került a rózsaszín fondant, mely - és a többi bevonó, meg egyéb díszek is - régebbről maradt,a hűtőben tároltam jól becsomagolva.
A kavicsokat, virágokat, halakat stb. már előző nap elkészítettem, most csak kis vizezéssel helyre kellett ragasztanom őket.  
Ez a másik oldala a tortának
Már délután elkészültem a tortával és még csak holnap hajnalban indulunk. Kerestem egy nagy dobozt amibe beletettem és a hűvös  kamrában éjszakázott. A következő nap délelőttjét a kocsi csomagtartójában töltötte és minden baj nélkül megérkezett (velünk együtt) a célállomásra.
Nagy volt az öröm a rokonokkal a találkozás miatt is, de a torta miatt nem győztek ámuldozni. A kicsi lány szerette volna, ha azonnal megvágjuk, de sikerült rábeszélni, hogy várjuk meg a nővérét az iskolából.
A torta tényleg nagyon finom volt, mindenki dícsérte, még a szomszéd néni is, mert ebből a nagy tortából jutott neki is.

Biztonsági okokból két tálcára raktam
Ők kapták a sellő barbit

6 megjegyzés:

  1. Köszönöm Ani!Énis nagyon sok szépséget láttam nálad.

    VálaszTörlés
  2. Mariszka,nagyon szép lett,ügyesen elkészítetted!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Ditta! Tőled ugyan még messze vagyok, lehet, hogy utol se érlek...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...