Összes oldalmegjelenítés

2011. május 1., vasárnap

Yasmine hamis marcipánja

Időnként bekukkantok Yasmine blogjába, jó dolgok vannak nála. Néhány hete "beleszerettem" a Hamis marcipán desszertjébe, http://yasmine-bazarja.blogspot.com/2011/03/hamis-marcipan.html ,de nem volt itthon zöld mandulaaroma és folyton elfelejtettem venni, ezért csak most került sor az elkészítésére. Semmit nem változtattam rajta, de azért leírom.
Hozzávalók: 70 deka kristálycukor, 1,5 deci tej, 38 deka liszt, melynek fele finom, fele rétesliszt, 25 deka margarin, egy púpozott evőkanál kakaópor, kevés zöld színű mandulaaroma.
Elkészítése: a cukrot és a tejet egy lábosban főni tesszük, kavargatjuk, hogy a cukorszemcsék teljesen elolvadjanak. Majd hozzáadjuk a lisztet és kavargatva addig főzzük, míg hólyagokat vet. Ekkor levesszük a tűzről és belekeverjük a margarint. Mikor teljesen elolvadt, ketté osztjuk a masszát és egyik felét a kakaóval, másik felét a mandulaaromával megszínezzük. Egy tálcát kibélelünk alufóliával és beleöntjük a barna masszát, vizes késsel szépen elsímogatjuk, utána ráterítjük a zöld masszát, ennek is a tetejét elegyengetjük. Mindezt gyorsan kell tenni, mert hamar megköt a massza. Így hagyjuk szikkadni hűvös, szellős helyen fél napig.

Tálcán szikkad
Aztán  éles késsel felmetéljük kis kockákra és máris fogyasztható. Elég tömény édesség, sok nem kell belőle egyszerre. Jól zárható dobozban sokáig eltartható.

Lehet, hogy túl nagyokra metéltem

Pogácsaszaggatóval is vágtam ki néhányat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...