Összes oldalmegjelenítés

2011. május 29., vasárnap

Doukissa - görög édesség

Doukissa 

Latsiánál akadtam rá itt. Könnyen, gyorsan elkészíthető, most éppen ilyen kellett.

Hozzávalók: 30 deka csokoládé
                    30 deka keksz
                    25 deka sótlan vaj
                     3 tojás
                     1 vaníliás cukor

Elkészítése: gőz fölött felolvasztottam az eltördelt csokoládét a vajjal. Mikor egynemű volt az elegy hozzáadtam a tojásokat és állandóan kevergetve felfőztem. Miután jól besűrűsödött, beleadtam az összetördelt kekszet és alaposan átkevertem az egészet. A tűzről levéve folpackkal bélelt tepsibe símítottam, majd kihűlés után hűtőbe tettem. Csak következő nap szeleteltem fel  kis kockákra. Annyiban tértem el Latsia receptjétől, hogy én a tojásokat felfőztem (valamiért nyers tojást semmiben nem bírok fogyasztani) és kis rumaromát is adtam bele.

Apró kockákra vágtam

Gyermaknap alkalmából vittem az unokáimnak és rokon gyerekeknek a szezámmagos szelettel együtt.
Mindkettőnek nagy sikere volt.
Doukissa és szezámmag szelet 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...