Összes oldalmegjelenítés

2011. május 4., szerda

Csokitorta

Csokitorta
Nagy a család - ha már a testvérek gyerekeit, unokáit is számolom -, szinte minden hétre esik valamilyen ünnep a születésnaptól a házassági évfordulóig.
Amióta tortázás a hobbim, az ilyen alkalmak nagyon jól jönnek nekem, részemről mindig ez az ajándék. Igyekszem előre kipuhatolni, kinek milyen íz a nyerő, melyik a kedvenc tortája. Az én rokonságomban a csokoládétorta messze vezet az egyéb torták előtt. Mivel én is szeretem, csinálni is szeretem - jókat nyalakodok közben.
Ez a csokitorta egy rokon fiatalasszony  "összevont" ünnepeire készült meglepetés ajándék.
Egy szögletes tepsiben öt tojásból kakaós piskótát sütöttem, és egy ettől kisebb szögletes tepsiben négy tojásból ugyanilyet. Mindkettőt két lapba vágtam és csokoládépudingból főzött vajas krémmel töltöttem, melybe még egy tábla reszelt csokit is belekevertem. Alulra a nagyobb, rá a kisebb tortalapok kerültek, szélüket egyenletesre körbevágtam, sarkokat kicsit lekerekítettem összeállításkor. Kívülről gőz fölött kis tejjel és némi olajjal felolvasztott csokoládéval öntöttem le, de a bevonó kicsit hígra sikeredett (nem mértem a hozzávalókat, csak gondolomra készült), ezért mikor rádermedt átlátszott, úgyhogy még kellett csokit olvasztanom, amit ecsetel kentem főleg az "átderengő" helyekre, de nem valami szép lett még mindig a kinézete, ezért gyorsan egy villával keresztbe-hosszába meghúzogattam. Olvasztott fehér csokiból vágtam ki szíveket, meg virágokat dekorációnak. A rózsához kis maradék krémmel összegyúrtam a piskóta esedéket gömbbé, bevontam rózsaszín pillecukor fondanttal, még szirmokat, leveleket is csináltam hozzá. És még egy kis tábla tejcsokit felolvasztottam  épp csak annyi vajjal ami "megfogja", elkevertem és nylon zacskó sarkából az éleket, oldalát, valamint a szíveket kicsit díszítettem vele.
Csokitorta

Csokitorta
A díszítéssel a hibákon sokat lehet javítani. Tetszett az ünnepeltnek és finom volt.

2 megjegyzés:

  1. Jó sikerült ,finom is lehetett.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, finom volt. Szép a te csokigyurmás tortád is.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...