Összes oldalmegjelenítés

2011. április 18., hétfő

Sajtos rúd szezámmagosan

Ha gyorsan kell valami sós rágcsa, olyankor készítem ezt.

A sajt a tésztájában van.

Húsz deka réteslisztet meg 20 deka finomlisztet egy tálba szitálok,egy csapott teáskanál sütőport, fél evőkanál sót, 7 deka reszelt sajtot hozzáadok és szárazon jól összekeverem. Almareszelőn belereszelek 25 deka hideg margarint és elmorzsolom a liszttel, majd egy tojás sárgájával és egy deci tejföllel összegyúrom. Jól lisztezett deszkán kinyújtom, rádlival rudakra szabdalom, tetejét megkenem két tojás sárgájával, megszórom szezámmaggal. Valakitől hallottam és most így csináltam: a két tojás sárgájához hozzákevertem a szezámmagot és így nem potyog le. Tényleg igaz. Közepesnél kicsit  melegebb sütőben sütjük. Én 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső lángon 25 perc alatt sütöttem meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...