Összes oldalmegjelenítés

2011. április 16., szombat

Citromos görög süti

Stáhl Judit könyvéből már évek óta sütöm ezt az egyszerű, gyors, nagyon finom süteményt.
Húsz deka finomlisztet, 10 deka búzadarát, 35 deka kristálycukrot, csipet sót, két kávéskanál szódabikarbónát szárazon összekeverek. Három tojást, 2,5 deci natúr joghurtot, 1 citrom lereszelt héját és 1 evőkanálnyit a levéből szintén jól összekeverek, majd összevegyítem a száraz és nedves hozzávalókat és egy kb. 20 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és megy a 160-170 fokosra előmelegített sütőbe úgy 50-55 percre. Az én sütőmnél alsó lángot is kell használni, ez sütőnként változó lehet.
Amíg sül, elkészítem a citromos szirupot. Másfél deci vízbe beleszórok 15 deka kristálycukrot és belereszelek 3-4 citrom héját (a citromok nagyságától függ), valamint beleöntöm kifacsart és átszűrt levüket. Takarékon addig melegítem kevergetve, míg a cukor teljesen feloldódik, utána pedig erős lángon 3-4 percig forralom.
Ha megsült a süti (tűpróba) kiveszem a sütőből és egy vastag kötőtűvel jól megböködöm, sok helyen, a tepsi aljáig, és a tepsiben hagyva rákanalazom a citromos szirup felét. Negyedóra múlva pedig rálocsolom az összes maradék szirupot. Csak kihűlés után metélem kockákra.Nálunk az egész család kedveli.












2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem szoktam készitenni.a hétvégén is volt.Örvendek hogy rád találtam.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, hogy rendszeres olvasóm lettél. Keresgélj a receptjeim között és kérdezz, ha valamit nem értesz.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...