Összes oldalmegjelenítés

2011. március 20., vasárnap

Pudingos Charlott

Egy kedves barátnőm születésnapjára készítettem. Először megfőztem a krémet. Hat deci tejben 6 kanál kristálycukorral két csomag csokoládé pudingot megfőztem jó sűrűre és mikor már csak langyos volt keverőgéppel kihabosítottam 25 deka Ráma margarinnal és belekevertem még 1 deci vízben feloldott 1 evőkanál zselatint. Ezután két piskótatekercset sütöttem a nagy gáztepsiben. Egyik sárga, 5 tojás, 5 kanál kristálycukor 4 kanál liszt a szokásos módon kikeverve, 200 fokos sütőben alsó-felső lángon gyorsan kisütve. Azért kevesebb a liszt, hogy könnyebb legyen feltekerni, és szintén ez okból kell gyorsan sütni, hogy ne száradjon ki. Ahogy kisült a piskóta lehúztam róla a sütőpapírt, azonnal megkentem a pudingos krémmel és feltekerve hűlni tettem. A másik piskóta 5 tojás, 5 kanál cukor, 3 kanál liszt és 1 púpozott kanál kakaópor  ugyanúgy megsütve és még melegen megkenve, feltekerve. Pár óra múlva egycenti szélesre felvágtam a tekercseket és egy folpackkal kibélelt porcelántál alját és oldalát körbe kiraktam egy sárga, egy barna szeletet váltogatva. Megkentem krémmel és meghintettem rumba áztatott mazsolával, majd egy sor piskóta, egy sor krém - így folytattam míg megtelt a tál. Ekkor vágtam ostyalapból egy akkora kört ami befedte a tálat és a folpackot ráhajtogattam, még egy kistányért is rátettem nehezéknek, úgy ment a hűtőbe másnapig. Reggel 10 deka tejcsokit 2 ek tejjel és 5 deka vajjal gőz fölött felolvasztottam és a tálból kiborított tortát ezzel vontam be. Mivel nagyon szeretem a barna és a rózsaszín együttesét, ezért rózsaszínű fondantból csináltam a dekorációt. Sajnos nagybeteg a barátnőm akinek készült, beszélni sem tud, de felderült az arca, mikor meglátta. Fél szeletet evett is belőle, közben többször megszorította a kezem. A szeretet szavak nélkül is kifejezhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...