Összes oldalmegjelenítés

2011. február 12., szombat

Túró Rudi

Kicsit "megbontottam" a csomagolást
Nővérem születésnapjára valami olyat akartam, ami gyorsan elkészül, nem túl bonyolult, mégis különleges. Így esett a választásom Túró Rudira. A nagy gáztepsiben négy tojásból vékony piskótalapot sütöttem és feltekertem kihűlésig. A krém: fél kiló túró (én Pilos krémes túrót vettem), 2 deci tejföl, 1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve, ízlés szerint porcukor és fél csomag étkezési zselatin 1dl vízben előírás szerint feloldva és hozzákeverve, hűtőben kicsit megdermesztve. Majd egy 33 cm hosszú őzgerinc formát folpackkal kibéleltem úgy, hogy maradjon annyi széle ami átéri az egészet. Ebbe beleszabtam a piskótalapot majd beletöltöttem a krémet, felül ráhajtva a piskótát a krémre, a kilógó folpackkal teljesen körbetekertem az őzgerinc formát, így jól bele tudtam szorítani a tartalmát.Egy órára ismét hűtőbe került. Kivéve széthajtottam a fóliát és olvasztott csokoládéval leöntöttem a kilátszó piskótarészt(ez lett a torta alja), mikor kellően rádermedt a csokoládé, rászabtam egy ostyalapot és deszkára borítottam. Az ostyalapot azért tettem, hogy ne ragadjon az alja a csokoládétól. Most a többi olvasztott csokoládéval teljesen bevontam . A "pöttyös csomagoláshoz" pillecukorból készült fehér fondantot kinyújtottam és betakartam vele, a pöttyöket és a felirat matricáját máskorról maradt piros marcipánból üdítős kupakkal, illetve késsel vágtam ki. Dekor tollal írtam a feliratot. azt hiszem, kicsit körülményesen tudtam leírni, az elkészítés nem volt bonyolult. Lapáttal alányúlva helyeztem tálcára , most mellőztem a tortacsipkét.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...