Összes oldalmegjelenítés

2011. február 10., csütörtök

Pöttyös süti

Pöttyös süti a menyemnek névnapjára. Nagyon kedvelte.
A network közösségi oldalon a Főzőcske klubban Buda Józsefné receptjét változtatás nélkül megcsináltam. Kell sütni egy nyolctojásos piskótát. A krémje: 3 deci tejben felfőzünk 2 ek. cukorral egy csomag vaníliás pudingport. Míg ez hűlik, 15 deka porcukrot 20 deka margarinnal, 1 tojássárgájával és 1 cs. vaníliás cukorral jól kikeverünk és a kihűlt pudiggal összevegyítjük. Majd 20 deka darált keksz, 15 deka porcukor, 10 deka margarin, 2 ek. rum és 2 ek. kakaóporból masszát gyúrunk. Ha nehezen állna össze, kis tejjel lágyíthatjuk. A piskótát ketté vágjuk a krém felét rákenjük az alsó lapra. A kekszes masszából rudakat formálunk és sorban a krémre rakjuk őket. Mehet rá a krém másik fele, majd a másik piskótalap.Tetejét csokimázzal leöntjük és lényeges a szeletelés. Úgy mutat igazán, ha felvágáskor minden szeletben egy pötty látszik. Sajnos ilyen fotóm nincs róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...