Összes oldalmegjelenítés

2011. február 9., szerda

Négylevelű lóhere torta

Ezt a férjem 60. születésnapjára sütöttem. Egyszerű citromtorta tejporos massza bevonattal. (A tejporos massza készítését a kukactortánál leírtam.)  Tésztája : 6 tojás, 6 csapott evőkanál cukor (én eredeti nádcukrot használtam), 4 púpozott ek.liszt, 1 citrom lereszelt héja és 1 kiskanál sütőpor - szokásos módon elkészítve, 5 szív alakú formában megsütve. Vagyis egymás után ötször sütöttem meg. Az 5. a közepén lévő toldáshoz meg a szárhoz kellett.
Krém: két deci tejben felfőztem 2 ek. lisztet, majd miután kihűlt, összekevertem 20 deka vaj, tíz deka porcukor elegyével és belecsavartam egy citrom levét. Ebből négy adagot csináltam. A piskótákat egyenként három lapba vágtam és kívül-belül bekentem. A torta összeállításakor a szívek hegyéből levágtam ( a levágott végeket természetesen rögtön befaltam), a lóhere közepét meg a szárát az 5. szívből belefaragtam (ezek is be lettek kenve krémmel.) A bevonómasszát  először az oldalakra helyeztem fel úgy, hogy sütőpapírból kivágott sablonon nyújtottam. Ekkor kicsit világosnak találtam a zöld színt -spenótlével készült a bevonó - ezért a többi masszát néhány csepp folyékony zöld ételfestékkel  meg kevés tejporral újra átgyúrtam és a levelek tetejére már ez a sötétebb került. Díszítettem még cukordrazséval, meg Aldiban vett csokoládé malacokkal. Ahhoz képest hogy ez volt a harmadik figurás tortám, meg voltam elégedve. Nem volt túl magas, de oldalra olyan terjedelmes volt, hogy gyúródeszkára fért csak rá. A gyúródeszkára tortapapírt tettem, ezt pedig befedtem sütőpapírból kivágott háromszögekkel úgy, hogy fedjék egymást és csúcsuk legyen kifelé. Ezen állítottam össze a tortát, így a maszatolás a sütőpapírt érte, azt pedig a csúcsoknál megfogva a kész torta alól könnyen ki lehetett húzni. És a legizgalmasabb az volt, hogy a férjem az egész dologról nem tudhatott semmit. Sikerült úgy elkészítenem és szakadó esőben elvinnem az étterembe ahol az ünnepséget tartottuk, hogy valóban meglepetés volt számára. És aminek még jobban örülök, mindenki finomnak találta. Azt pedig nagyon sajnálom, hogy fázisfotót nem tudok róla feltenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...