Összes oldalmegjelenítés

2011. február 10., csütörtök

Karácsonyi mézes

Tíz deka zsírt, 15 deka cukrot, 3 ek. folyós mézet, 1 dl tejet, 2 egész tojást, 3 narancs lereszelt héját, 1 narancs kifacsart levét,csipet őrölt fahéjat meg szegfűszeget gőz fölött kikeverek. Mikor már kezd sűrűsödni beleteszek 1 kávéskanál szódabikarbónát (óvatosan, nehogy kifusson, mert ez habzik), elzárom alatta a gázt és fakanállal belekeverek fél kiló lisztet. Kicsit átgyúrom a tésztát és legalább 1 óraát (de 1 éjszakát is lehet) hideg helyre teszem. Elővéve ismét átgyúrom kicsit, majd lisztezett deszkán fél centi vastagságúra nyújtom és különböző mintájú formákkal kiszaggatom. Rögtön sütöm is 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig. Hirtelen kell sütni rövid ideig.Ebből a mennyiségből két nagy gáztepsivel kijön. Míg a második tepsi sül, addig az első adagot azon forrón lekenem citromos cukormázzal, amit úgy készítek, hogy citromlét porcukorral tapétaragasztó állagúra keverek, de narancs, vagy meggybefőtt levével is lehet.A további díszítés kinek-kinek a fantáziája szerint   nagyon sokféle módon történhet. Ez a legkedvesebb mézessütemény receptem, mert ez mindig puha. Frissen is jó, de légmentes csomagolásban hónapokig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...