Összes oldalmegjelenítés

2011. február 11., péntek

Csokoládés gesztenyebomba

Szomszédasszonyomnak jött a születésnapja és gondoltam, meglepem valami finomsággal -hálából, amiért időnként lefényképezi a tortáimat. a Babanet Társalgóban akadtam erre a sütés nélküli, gyors, könnyen elkészíthető édességre.
Szeretem a csokibarnát és a rózsaszínt együtt.
Két csomag gesztenyemasszát 2 deci hideg tejjel, kis rumaromával összepépesítettem. Egy közepes méretű porcelántálat folpackkal kibéleltem és az alját kiraktam rumos forralt tejbe mártogatott babapiskótákkal. Kentem rá a gesztenyés krémből, megszórtam magozott meggybefőttel, majd így rétegeztem tovább amíg a krém elfogyott. Ekkor ráhelyeztem az utolsó rétegre egy a tál körméretével megegyező kerek ostyalapot. (A még üres tálat ráhelyeztem az ostyalapra és körbevágtam). A folpack kilógó széleit ráhajtottam, nyomatéknak még egy kistányért is rátettem és ment a hűtőbe.Mikor 4-5 óra múlva kivettem, olvasztott csokoládéval bevontam. Ehhez egy tábla keserű csokoládét gőz fölött felolvasztottam három ek. cukorral, 1 ek. kakaóporral, kevés tejjel és pár cseppnyi étolajjal. Rózsaszín cukorgolyókat szórtam rá dekorációnak. A meglepetés sikerült, nagyon örült neki a szomszédasszony  és azt mondta finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...