Összes oldalmegjelenítés

2011. május 22., vasárnap

Joghurtos meggyes kocka


Joghurtos meggyes kocka


Hozzávalók:
6db tojás
6 ek.liszt
6ek.cukor
10dkg margarin
2-3ek.kakaópor
fél csg sütőpor
1ü meggybefőtt
6-7ek. a meggybefőtt levéből
A krémhez:
1csg epres pudingpor
2,5dl tej
2,5dl a meggybefőtt levéből
1ek cukor
1 kicsi natur joghurt
2dl tejszín
1ek. zselatin vízben feloldva
A tetejére:
1csg tortazselé
Elkészítés:
A tojások sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük.
A lisztet,a kakaót és a sütőport összekeverjük.
A tojások fehérjét felverjük.
Ezután mindent óvatosan összedolgozunk,apránként hozzáadagoljuk a 6-7ek.meggylevet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és sütjük.
A krémhez a meggy levét a pudingporral,a cukorral elkeverjük és felfőzzük a tejjel.
Amikor eléggé kihűlt belekeverjük a joghurtot és a keményre felvert tejszínt és a feloldott zselatint.
A krém felét a tészta tetejére simítjuk,kirakjuk a meggyel,rásimítjuk a maradék krémet.
Betesszük a hűtőbe megdermedni kb 1órára.
Kivesszük a hűtőből és az elkészített tortazselével bevonjuk.
Hűtőben tároljuk,kb.2 óra múlva szeletelhető.


Ez a mutatós finom sütemény Vass Lászlóné Edit network oldaláról való. Jön a meggyszezon, friss gyümölccsel készítve egészségesebb. 


Ezt készítettem én
Sajnos rossz a fotó, nem adja vissza a valódi színeket. 

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm.Edité jobban néz ki.Az enyémről elmondhatom, hogy tényleg nagyon finom.

    VálaszTörlés